Hopp til innhold
BYOD vs komplett møteromsløsning?

BYOD vs komplett møteromsløsning?

Hva betyr BYOD og hva er forskjellen på en komplett møteromsløsning og en såkalt BYOD løsning? Vi gir deg svaret. 


Det finnes to øvrige kategorier for løsninger til videomøter i møterom. Det ene er BYOD og det andre er komplette møteromsløsninger. Dette er uvisst for mange og vi ønsker å forklare dette på en enkel måte. Enkelt forklart er et videomøte bygget på en tjeneste. Som eksempelvis Microsoft Teams som de fleste kjenner til i dag. Så når man skal gjennomføre et videomøte på teams, kan dette gjøres på flere måter, men det vanlige er ved bruk av sin egen laptop eller et ferdig oppsatt system. 


Så for å besvare spørsmålene:

For å gjøre forskjellen forståelig er mobiltelefon et godt eksempel.

For at man skal kunne ringe til noen trenger man et abonnement fra telenor eller telia og for å ringe trenger man selve telefonen. Det samme gjelder med et videomøte. For at man skal utføre videomøte trenger man et abonnement i form av Teams, Zoom eller andre tjenester. Så kommer vi altså til selve poenget. BYOD vs komplett møteromsløsning? Hva er forskjellen? 


BYOD:

Med BYOD mener vi Bring Your Own Device; altså ta med din egen enhet på norsk. Det man mener rent praktisk er at når man kommer inn i et møterom, tar man med sin egen laptop inn i rommet, og kobler til et videokonferansekamera og skjerm. Dermed er det din egen laptop man starter møte med og kjører videomøte med, enten via en nettleser eller app.

Bilde av en typisk BYOD løsning: 

Huddly IQ- Videomøte kamera  


Komplett møteromsløsning: 

En komplett møteromsløsning er til forskjell fra BYOD allerede koblet til en tjeneste, som Teams, i tillegg til at alt står koblet til og klart. For å gjøre det forståelig er systemet en form for en laptop, men forskjellen er at et slikt oppsett er laget og designet for et formål: nemlig videomøter. Altså vil utstyret alltid stå klart på tjenesten man benytter, samt at det vil bare være en knapp for å starte møte.

Bilde av en typisk komplett møteromsløsning: 

Zoomrom med 65" skjerm, styringspanel og HD kamera


Kort om fordeler og ulemper: 

Fordelen med BYOD er at man ikke er låst til en type tjeneste, fordi en laptop er ikke låst til den tjenesten man eventuelt velger. Da alle videotjenester kan brukes via web eller app. Et system derimot vil som regel være konfigurert med en tjeneste og på den måten kunne gi utfordringer til de som benytter flere tjenester. Men når det er sagt, erfarer vi at de som er aller mest fornøyd er de som benytter et komplett system, da det gir meget sømløse opplevelser med videomøter da det er enkelt å bruke og gir lite rom for brukerfeil.

Når det er sagt finnes det løsninger som kan gi både funksjonene i en komplett møteromsløsning og BYOD i en og samme løsning. Ta kontakt om det skulle være interesse for en slik løsning, så kan vi gi et tilbud eller mer informasjon på dette. 

 

 

Neste artikkel Hold flyten med videomøter